Dinsdag 14 januari 2020 riepen we de komende tien jaar uit tot ‘Het Doorslaggevende Decennium’. Het is nu tijd geworden om vanuit voelen en verbeelden veranderingen tot stand te brengen. Tijdens de presentatie van de tiende en tevens laatste Trendrede in een bomvolle grote zaal van Pakhuis de Zwijger gaven we inhoud aan deze oproep. In de Trendrede 2020 benoemden wij de meest relevante tendensen van vandaag en morgen en keken we verder vooruit. Hier kun je de tekst downloaden. Kijk hier de livestream terug.

De beredeneerde lijnen in de TrendRede zijn uitdrukkelijk bedoeld om de discussie en besluitvorming op sociaal-maatschappelijk vlak verder op weg te helpen.

De Trendrede is een initiatief van Nederlandse toekomstdenkers. Jaarlijks kaderen en clusteren ze de actualiteit in enkele overkoepelende thema’s en tonen Nederland daarmee een uitgelicht pad richting de toekomst. De Trendrede schildert zo de tijd die voor ons ligt met krachtige streken en kleurt hem in met opvallende details. Zij schetst daarmee de golven waarop Nederland richting de toekomst surft.

Sign up for the newsletter!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.