De inclusiviteit van online

22 jun 2021 | Blog, Blogs, Blogs(NL), Geen onderdeel van een categorie, uitgelicht

Toen een jaar geleden van de ene op de andere dag alle seminars en congressen werden afgezegd ging er vrij snel een nieuwe wereld open. De online wereld.

Tot zover niks nieuws. Maar wat ik toen nog niet kon bevroeden en nu ten volle ervaar is de verrijking daarvan. Aanvankelijk was ik bang dat webinars een digitaal aftreksel zouden zijn van de onvolprezen live events. Maar al snel bleek dat een eenzijdige aanname.

Ik ben erachter gekomen dat je met webinars juist persoonlijk contact krijgt met je publiek. Via openbare of private chat komen mooie en interessante vragen binnen, dat is niet alleen heel leuk vanwege het persoonlijke contact maar ook leerzaam: Ik krijg zicht op ‘hoe’ mensen luisteren en kijken.

Een andere, onvermoede, mooie bijkomstigheid is het inclusieve karakter van online lezingen en masterclasses. Of er nu drie (ja echt) of drieduizend (ja echt) mensen ‘in the room’ zitten, dat maakt online niet uit. En hoe tof is het dat je in één webinar zoveel disciplines kunt samenbrengen. Ontwerpers, conceptontwikkelaars, inkopers, producenten en winkelpersoneel; het hele ecosysteem doet mee.

Geen Onderscheid

Een webinar maakt geen onderscheid tussen éénpitters en grote ondernemingen, tussen studenten en CEO’s. Gaat over land- en tijdsgrenzen. Goedemorgen, goedemiddag, goedenavond en goedenacht.

Op zo’n moment dringt pas goed tot me door hoe bijzonder onze tijd is, dat dit technisch allemaal mogelijk is, letterlijk vanaf de keukentafel.

Als straks de wereld weer open gaat, gaan we daar dan mee verder? Jazeker, al is het alleen al voor de meer dan 200 members, die zich voor langere tijd aan ons verbonden hebben. Daarnaast gaan we (kleinere) live bijeenkomsten organiseren.

Heb jij ook een onderwerp waarover je de diepte in zou willen gaan of een strategische vraag om te toetsen aan de veranderende tijdgeest, mens, klant, cliënt of inwoner? Aarzel dan niet om het te laten weten. Dan zetten we misschien wel gezamenlijk onze volgende bijeenkomst op. Wil je alleen een keer komen luisteren naar de tijdgeest analyse of de design language webinars, kijk dan op mijn website in de agenda. Je bent van harte welkom.

Be inspired!

Christine

Aankomende events

Geen producten in je mandje