Credits: Jessy Nite & Plant the Future, Stella Jean, Patrick Keane, Kenneth Cobonpue, Chris Perani & Rick Owens

DESIGN LANGUAGE SUMMER 22

SOULFUL SOLUTIONS


Design is een taal, de expressie van de tijdsgeest in vormen, kleuren en materialen. Om die taal te ‘verstaan’ en te kunnen gebruiken bij de keuzes voor jouw collectie- of productontwikkeling, is het essentieel om eerst de tijdgeest te doorgronden.

Dat is nog een hele uitdaging in een wereld, die op zijn kop staat en er per week anders uitziet, maar Christine kan dit als geen ander.

Ze neemt je mee door de tijdgeest, en laat zien laat welke vormentaal en kleuren(combinaties) de toon zetten in lifestyle, fashion, design, interieur, retail en visual merchandising voor zomer 2022.

Op 13 en 20 januari was de première van deze presentatie. Heb je het gemist? Dan kun je hieronder alsnog het trendboek bestellen. Benieuwd naar ons volgende event? Meld je aan voor onze nieuwsbrief zodat je geen event meer mist of overweeg een membership, je krijgt dan toegang tot drie online events en ontvangt ook nog per event het bijbehorende trendboek in je brievenbus.

16 februari 10.00-11.00

Extra live online: Trends & Tijdgeestanalyse 2023>>

In deze extra live online presentatie neemt Christine je mee door deze tijdgeest en helpt je daarmee op betekenisvolle wijze de juiste stappen naar de toekomst te zetten. Deze presentatie van 60 minuten is een herhaling van de première van 13 oktober 2021 met extra up to date voorbeelden en een waardevolle samenvatting van de ‘principles of progress’ uit de jaarlijkse analyse.

Koop hier je ticket

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN NIEUWE EVENTS?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

LIVE @ LUNCH

Gedurende het jaar organiseren we een aantal specials over o.a. interieur, kleur, design etc. Houd onze socials in de gaten voor de exacte data. Members ontvangen gratis toegang tot deze live online events.

Agenda

20 januari 2022 – 11.00 uur
Design Language Summer 2023 | Meta_Morphosis
Meer informatie

16 februari 2022 – 10.00 uur
Extra Live Online Uitzending: Trends & Tijdgeestanalyse 2023
Meer informatie

23 maart 2022 – 12.30 uur
Live@lunch interieur & kleur
Binnenkort beschikbaar

15 juni 2022 – 10.00 uur
Premiere Design Language Winter 23-24
Binnenkort beschikbaar

6 juli 2022 – 10.00 uur
Extra Live Online Zomer 2023
Binnenkort beschikbaar

THE ETERNAL TABLE OF DESIGN ELEMENTS

Mijn manier van werken heb ik manifest kunnen maken in een systeem. Na een uitgebreide analyse hebben we geïnventariseerd welke inspiratiebronnen steeds weer in één of andere vorm terugkeren in vormentaal. Deze hebben we geordend in een tabel, geïnspireerd op het periodiek systeem der elementen. Samen vormen zij ‘The eternal table of design elements’.

Deze elementen worden, als in een scheikundig proces, opnieuw met elkaar vermengd en gemixt, steeds weer in andere combinaties en verhoudingen. Zo ontstaat een methode om ieder seizoen opnieuw te kunnen doorgronden: Wat gebeurt er in vormentaal? Welke elementen, onder invloed van de tijdgeest, zijn overheersend?

Het systeem helpt jou ook als je wilt zien wat er gebeurt in nieuwe collecties, op beurzen, exposities etc. Je gaat de ingrediënten herkennen en dat geeft een prettig houvast. Tijdens de Design Language events laat ik zien welke elementen een prominente rol spelen voor toekomstige seizoenen.

   Design: DELFINA MUNOZ DE TORRO

“DE TOEKOMST LAAT ZICH NIET VOORSPELLEN, MAAR MET DE JUISTE INZICHTEN WEL VOORSTELLEN”