LIVE ONLINE: DESIGN LANGUAGE zomer ’22

20 JANUARI 2021
16.00 – 18.00 uur (CET)

Credits: Jessy Nite & Plant the Future, Stella Jean, Patrick Keane, Kenneth Cobonpue, Chris Perani & Rick Owens

SOULFUL SOLUTIONS

Design is een taal, de expressie van de tijdsgeest in vormen, kleuren en materialen. Om die taal te ‘verstaan’ en te kunnen gebruiken bij de keuzes voor jouw collectie- of productontwikkeling, is het essentieel om eerst de tijdgeest te doorgronden.

Dat is nog een hele uitdaging in een wereld, die op zijn kop staat en er per week anders uitziet, maar Christine kan dit als geen ander.

Ze neemt je op 20 januari mee door de tijdgeest, en laat zien laat welke vormentaal en kleuren(combinaties) de toon zetten in lifestyle, fashion, design, interieur, retail en visual merchandising voor zomer 2022.

Deze presentatie is in het Engels en hetzelfde als de presentatie van 13 januari j.l.

Tickets

Programma

Zoom out Compacte en heldere analyse van de tijdgeest en consumententrends.

Zoom in Wat is het visueel vocabulaire van de huidige tijdgeest? Welke elementen uit ‘The eternal table of design elements’ zijn beeldbepalend? Hoe vertaalt zich dat in vormentaal, wat vinden we écht belangrijk en waar komt die inspiratie vandaan?

Q & A; Interactie maakt het alleen maar leuker. En van ‘stof tot nadenken’ krijg je niet gauw genoeg dus voel je vrij om vragen te stellen of je gedachten te delen.

Pauze

Colour trends Welk kleurbeeld past bij de post pandemische tijd. Wat zijn de mooiste colour keys. Leun achterover en geniet. Hoor de stilte van sommige kleuren, ervaar de schoonheid van sommige ontwerpen en proef het seizoen met je ogen.

   Image credits: Versace & Raku Inque

Voor 95 euro ontvang je toegang tot dit live online event inclusief de mogelijkheid om vragen te stellen tijdens de Q & A.

Of kies voor direct 40% voordeel en word member. Je volgt dan onze drie online events voor dit gereduceerde tarief en ontvangt ook nog per event het bijbehorende trendboek per post. Als je liever later wilt terugkijken, overweeg dan ook een membership: members ontvangen namelijk altijd een tijdelijke terugkijk link. Let op: Koop per persoon één ticket; je krijgt nl een persoonlijke link voor dit event. Lees hier meer over de verschillende memberships.

THE ETERNAL TABLE OF DESIGN ELEMENTS

Mijn manier van werken heb ik manifest kunnen maken in een systeem. Na een uitgebreide analyse hebben we geïnventariseerd welke inspiratiebronnen steeds weer in één of andere vorm terugkeren in vormentaal. Deze hebben we geordend in een tabel, geïnspireerd op het periodiek systeem der elementen. Samen vormen zij ‘The eternal table of design elements’.

Deze elementen worden, als in een scheikundig proces, opnieuw met elkaar vermengd en gemixt, steeds weer in andere combinaties en verhoudingen. Zo ontstaat een methode om ieder seizoen opnieuw te kunnen doorgronden: Wat gebeurt er in vormentaal? Welke elementen, onder invloed van de tijdgeest, zijn overheersend?

Het systeem helpt jou ook als je wilt zien wat er gebeurt in nieuwe collecties, op beurzen, exposities etc. Je gaat de ingrediënten herkennen en dat geeft een prettig houvast. Tijdens het event laat ik zien welke elementen voor Zomer ’22 een prominente rol spelen.

   Design: DELFINA MUNOZ DE TORRO

“DE TOEKOMST LAAT ZICH NIET VOORSPELLEN, MAAR MET DE JUISTE INZICHTEN WEL VOORSTELLEN”