credits: RAFAEL ARAUJO, FUTURITY, GIVENCHY, AUREUS STUDIO, TORY BURCH, DAMIEN HIRST

Design Language zomer 2023 trendanalyse – de Première

Woensdag 12 januari 10.00 – 12.00 uur

META_MORPHOSIS

Wat gebeurt er met de vormtaal in een tijd die overschaduwd wordt door de dreiging van naderende kantelpunten. Hoe reageert de design language in een systeem dat vastloopt, krap zit, niet meebeweegt?

In deze trendanalyse van de design language voor de zomer 2023 zien we meer dan ooit hoe het maatschappelijke sentiment vertaald wordt in visionaire vergezichten. Een nieuwe culturele taal, met bijbehorende symboliek, toegankelijk en inclusief voor iedereen. De virtuele en analoge werelden vermengen zich. En de vormen die ontstaan als we de natuur de vrije hand geven verrassen ons in hun schoonheid en intelligentie.

Wanneer een rups te zwaar wordt tranformeert hij in een lichtere versie als vlinder. Saillant detail; voor deze metamorfose is een virus nodig als katalysator. Het Antropoceen, dat een te zware druk op de planeet uitoefent wordt nu ook met een virus geconfronteerd. Tijd voor een transformatie. Design wijst de weg…

Kijk mee met deze première en laat je in twee uur meevoeren in de ontwikkelingen en eindeloze inspiratie en creativiteit binnen fashion, lifestyle, retail, architectuur, interieur, kunst en design. Na afloop weet je welke vormen en kleuren de boventoon gaan voeren, maar vooral waar deze trends vandaag komen. Je gaat het pas zien als je het weet.

Programma première

Zoom out; Compacte en heldere analyse van de tijdgeest en consumententrends.

Zoom in; Wat is het visueel vocabulaire van de huidige tijdgeest? Welke elementen uit ‘The eternal table of design elements’ zijn beeldbepalend? Hoe vertaalt zich dat in vormentaal, wat vinden we écht belangrijk en waar komt die inspiratie vandaag?

Colour trends; Welk kleurbeeld past bij deze tijd. Wat zijn de mooiste colour keys. Leun achterover en geniet. Hoor de stilte van sommige kleuren, ervaar de schoonheid van sommige ontwerpen en proef het seizoen met je ogen.

“Fantastisch. Ik kom uit hele andere branche (B2B, scale ups consultancy) en dit webinar heeft mij creatief helemaal aan gezet”

“Het was meer dan ik verwacht had. Het kleurenverhaal was absoluut een waardevolle toevoeging.”

Uitgebreid geïnformeerd en geïnspireerd

In vier uitgebreide en prachtig geïllustreerde thema’s laat Christine nu al zien waar de consument in deze bijzondere tijd behoefte aan heeft en hoe je dit kunt vertalen naar jouw collectie, merk of business.

Want wanneer je begrijpt waar trends ontstaan en vandaan komen, dan kun je deze veel makkelijker toepassen in je eigen werkveld.

Voor 95 euro ontvang je eenmalig toegang tot dit live online première event. Na afloop ontvang je de replay link en kun je 2 weken op je gemak terugkijken. Maak het seizoen compleet en pre-order ook het ruim 100 pagina tellende full colour Trendboek erbij.

  • concrete voorbeelden

  • uitspraken over vorm, oorsprong, materiaal, dessins en kleurgebruik

  • duidelijke kleurkaarten per thema

  • toepassingen in inspirerende colour keys

  • duidelijke kleurkaarten per thema incl. pantone tcx referentie nummers

Meld je aan voor dit event

Let op: Koop per persoon één ticket. Je ontvangt namelijk een persoonlijke kijklink voor dit event. 

Membership

Overweeg je om vaker een event van Christine te volgen? Dan is ons membership misschien iets voor jou. Vanaf het moment dat je member wordt, stap je in op de vaste cyclus van onze drie online première events. Naast 40% voordeel op de losse ticketprijs, de gratis live@lunch inspiratie intermezzo’s, ontvang je ook bij ieder première event het bijbehorende digitale boek.

meer informatie en bestellen

“DE TOEKOMST LAAT ZICH NIET VOORSPELLEN, MAAR MET DE JUISTE INZICHTEN WEL VOORSTELLEN”