Mastering Mixed Perspectives in a Complex World

Vanaf 10 oktober start er aan de Universiteit van Amsterdam een nieuwe Masterclass ontwikkelt door Futurist Bart Götte, Prof. Ed Peelen en ik.

Het is een programma over toekomstdenken, overvoorspellenvoorzien en zelfs verzinnen. Over het omgaan met onzekerheidmixed realities en bijkomende chaos en complexiteit, waarin je je afvraagt op wie en wat je nog kunt vertrouwen. Waarin je episodes hebt dat je ervaart dat je op jezelf bent aangewezen en toch verantwoordelijkheid moet nemen. Het vraagt om anders strategisch denken en organiseren. Deze masterclass gaat over het toepassen van principles of progress: handvatten die je als navigator helpen je koers te bepalen en te blijven volgen in een onstuimige zee. Wendbaar, verantwoordelijk, koelbloedig, zonder alles te weten, maar met een bestemming in gedachten. 

In dit programma helpen we strategen, beleidsmakers en ondernemers omgaan met deze dynamiek, ambiguïteit, complexiteit en onvoorspelbaarheid.

Gedurende de zeven modules in dit programma staan we stil bij de basiseigenschappen van toekomstdenken, de tijdgeest en de structurele trends die op ons afkomen. Vervolgens zoomen we in op de kernvraagstukken. We beginnen bij onszelf, de fluïde organisatie, waarin structuren afbreken en grenzen vervagen. Daarna staan we stil bij twee strategische ontwikkelingsvraagstukken, die cruciaal zijn in elke organisatie:

  • De verhouding tussen technologie en menselijkheid: Wat wordt de relatie tussen technologie en mens als de eerste steeds intelligenter wordt?
  • Verbindingen met de omgeving, natuur en klimaat: Hoe gaan we op een duurzame wijze om met onze planeet?

Daarop volgt de synthese en koersen we aan op hoe we als beleidsmaker, strateeg en ondernemer kunnen navigeren naar de organisatie van de toekomst. Hoe we wicked problems het hoofd kunnen bieden en ons Big Hairy Audacious Goal (BHAG) kunnen formuleren.

Tot slot gaan we dieper in op de grote toekomstvraagstukken waar je als deelnemer zelf mee te maken hebt. Voor een uitgebreide beschrijving van het programma

Voor wie?

Dit programma is voor strategen, beleidsmakers en ondernemers die te maken hebben met de dynamiek, ambuigiteit, complexiteit en onvoorspelbaarheid van deze tijd.

Download hier de brochure

Geplaatst in Actueel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *