Member in de Spotlight – Joost La Housse

28 jun 2023 | Blogs(NL), Members in de Spotlight

1. Wat is jouw business en wat is daarin jouw rol

Ik ben een strategisch brand- en packagingdesigner. Voor merken in food, non-food, beauty, cosmetics en lifestyle die een sterke persoonlijkheid verdienen. Ik verkoop niet aan mijn klanten, maar werk samen met mijn klanten. Een essentieel verschil voor het beste resultaat.

Mijn visie:

We leven in een complexe wereld die voortdurend aan verandering onderhevig is. Juist dan dien je als mens dicht bij jezelf te blijven. Een merk dient, net als wijzelf, menselijke eigenschappen te bezitten met betekenis en bezieling. Alleen dan raak je de ander in het hart. 

Mijn missie:

Creativity with Personality. Toon je persoonlijkheid en laat zien wie je bent. Dat maakt je uniek en dat zorgt voor empathie. Mensen kiezen dan voor jou. 

2. Hoe kwam je bij ons terecht en wat was je overweging om member te worden?

Het is in dit vak belangrijk om te weten wat er speelt in de wereld. Ik werd op Christine Boland geattendeerd en heb enkele live trendpresentaties bijgewoond. Wat mij zo aanspreekt is de realiteit. Het is niet abstract. Juist het inzoomen maakt het begrijpbaar om eruit te halen wat voor jouw vakgebied relevant is.

Ik realiseer me dat packagingdesign – net als mannenmode bijvoorbeeld – een niche is. Maar in de presentaties zou ik wel graag iets vaker de connectie naar verpakkingen willen zien. 

3. Hoe helpt de informatie en inspiratie van Christine jouw bedrijf echt verder? 

Het helpt mij in het schrijven van conceptuele richtingen. Het levert mij geen tijdswinst op maar het helpt mij wel om een positionering en conceptuele richting beter te verwoorden en scherper te krijgen. Verder inspireren de getoonde beelden en combinaties mij echt gigantisch en maak dit mijn creatieve blik breder. 

4. Kun je een voorbeeld noemen of laten zien vanuit jouw werksituatie waar je echt heel blij was met de inspiratie? 

Samen met de klant, een copywriter, een strateeg en mijzelf konden we https://ika-beauty.com heel scherp neerzetten. Zowel qua positionering als visueel. Zonder te verzanden in clichés. 

5. Nog tips voor de andere members: welke media, beurzen of events bezoek je idealiter nog meer ter inspiratie voor jouw vak?

Heel eerlijk, veel te weinig. En dat is het mooie van de webinars van Christine, je gunt jezelf de tijd en je krijgt het gevoel dat Christine voor jou alle beurzen en events al heeft afgelopen. En ja, dat scheelt tijd. Maar uiteraard ga ik regelmatig naar beurzen zoals Packaging Innovations, Luxepack, Cosmoprof, PLMA of Sial.

Joost la Housse – Joost Identities.

Fotocredits: Rob van Dam

Aankomende events

Bekijk gratis Tijdgeest & Trendanalyse

Vul je gegevens in en je ontvangt direct een persoonlijke link om dit event terug te kijken:

Bekijk gratis Design Language

Vul je gegevens in en je ontvangt direct een persoonlijke link om dit event terug te kijken:

Bekijk Gratis Webinar Live@Lunch

Vul je gegevens in en je ontvangt direct een persoonlijke link om dit event terug te kijken:

Download gratis Design Language PDF

Vul je gegevens in en je ontvangt direct een persoonlijke link om dit event terug te kijken:

Download Tijdgeestanalyse PDF

Vul je gegevens in en je ontvangt direct een persoonlijke link om de pdf te downloaden:

Geen producten in je mandje