Member in de Spotlight – Narda Beun

4 dec 2023 | Blogs(NL), Members in de Spotlight

Color- & Interior FREAK
Lid Raad van Bestuur Trendvision België​

Wat is jouw business en wat is daarin jouw rol

Als freelancer voer ik verschillende opdrachten uit.  Ik omschrijf mezelf graag als ‘colorfreak’.  Dit is dan ook de ‘rode’ 😊 draad doorheen mijn opdrachten.

Als textielingenieur heb ik al meegewerkt aan heel wat collecties voor verschillende tapijtproducenten.  Voor deze opdrachten bezoek ik heel vaak beurzen en gaandeweg kreeg ik meer en meer oog voor alles wat met interieur te maken heeft. 

Ik hou van nieuwe uitdagingen en daarom had ik besloten om een opleiding Binnenhuisontwerp en Interieur Styling te volgen aan de Nia Academie.   

Als interieurstylist luister ik heel graag naar mijn klant.  Ik hou er niet van om ze in een bepaalde richting te duwen.  Interieurs hoef je wat mij betreft niet in vakjes te stoppen maar je interieur moet wel jouw eigen persoonlijkheid en warmte uitstralen.  

Een heel belangrijk aspect vind ik akoestiek.  We mogen niet onderschatten wat een slechte akoestiek betekent voor ons welzijn. 

Onze samenleving is ook steeds meer bezig met mentale gezondheid.  Daar dienen we zeker rekening mee te houden in ons interieur.  Ik blijf grote fan van tapijt en textiel in het algemeen.

Thuis is dan ook de allerbelangrijkste plek op aarde. 

Hoe kwam je bij ons terecht en wat was je overweging om member te worden?

Via mijn opleiding aan de Nia Academie kwam ik in contact met heel wat interessante docenten en medestudenten.  Ik kreeg oa ook les van Marie-Gon.  Sommige bleef ik volgen en met andere heb ik nog steeds contact.  

Op een bepaald moment kwam de naam Christine Boland ter sprake en zo ben ik op zoek gegaan.

Ik heb al heel wat trendseminaries gevolgd maar voor mij blijft Christine de nr1!  Ik hou van haar manier van aanpakken maar ook van haar als persoon. 

Hoe helpt de informatie en inspiratie van Christine jouw bedrijf echt verder? 

We worden overspoeld met informatie.  Zelf volg ik ook reeds al meer dan 25jaar heel wat beurzen en trends. 

Zij bekijkt het nog iets breder en voor mij is een andere visie heel belangrijk.  Het is een hele mooie samenvatting van wat ik zelf onderweg ben tegengekomen en Christine slaagt erin om dit alles in breder perspectief te plaatsen. 

Haar analyse in elk geval heel helder!

Ik wil deze manier van werken en bron van inspiratie ook aan mijn kinderen meegeven en vind het belangrijk naar later toe dat ze dit begrijpen.  Mijn dochter volgt momenteel een opleiding in de interieur architectuur, mijn zoon volgt een opleiding in de audiovisuele technieken film, TV 

en video maar in beide richtingen komt dit helaas niet of te weinig aan bod.

Kun je een voorbeeld noemen of laten zien vanuit jouw werksituatie waar je echt heel blij was met de inspiratie? 

Concreet kan ik geen voorbeeld geven maar ik betrap me er zelf soms op dat wanneer ik nog eens scrol tussen mijn foto’s, notities of het digitale rapport, ik plots een kleurcombinatie zie die ik heb gebruikt in een bepaald project. 

Ergens worden er via je netvlies dingen opgeslagen die je spontaan gebruikt op het juiste moment. 

Nog tips voor de andere members: welke media, beurzen of events bezoek je idealiter nog meer ter inspiratie voor jouw vak?

Ik laat me overal inspireren.  Ik bezoek meermaals per jaar verschillende kunsttentoonstellingen.  Ik koop regelmatig verschillende magazines maar pin me niet vast op 1tje.  

De Belgische modeontwerper Dries Van Noten werkt voor mij ook heel inspirerend.  Het regent vaak kleuren en motieven in zijn collecties maar altijd heel geraffineerd.

Ik maak ook deel uit van de raad van bestuur van Trendvision waar we meermaals per jaar trendlezingen organiseren en netwerkmomenten.   We willen met deze organisatie grote én kleine ondernemers binnen het textiel, maar ook aanverwante creatieve domeinen actief inspireren en stimuleren. 

En van alle beurzen die ik bezoek is er 1 die er met kop en schouders bovenuit steekt nl. de Milan Design Week.  Vroeger ging ik 1 dag naar de beurs, daarna 2-3 dagen beurs én stad.  Vorige jaar verbleef ik er een hele week en nog had ik ogen te kort. 

De vibe die daar hangt kan je echt niet beschrijven, al je zintuigen worden er geprikkeld. Je moet er geweest zijn 😊.

Narda Beun

Color- & Interior FREAK
Lid Raad van Bestuur Trendvision België​

Fotocredits: Mechtilde

Aankomende events

Bekijk gratis Tijdgeest & Trendanalyse

Vul je gegevens in en je ontvangt direct een persoonlijke link om dit event terug te kijken:

Bekijk gratis Design Language

Vul je gegevens in en je ontvangt direct een persoonlijke link om dit event terug te kijken:

Bekijk Gratis Webinar Live@Lunch

Vul je gegevens in en je ontvangt direct een persoonlijke link om dit event terug te kijken:

Download gratis Design Language PDF

Vul je gegevens in en je ontvangt direct een persoonlijke link om dit event terug te kijken:

Download Tijdgeestanalyse PDF

Vul je gegevens in en je ontvangt direct een persoonlijke link om de pdf te downloaden:

Geen producten in je mandje